lauantai 27. maaliskuuta 2010

Picasan henkilö yms. asetusten siirtäminen

HUOM. Huolehdi ensin varmuuskopioinnista. Nämä ohjeet vain kokeneille käyttäjille. Tällainen kopiointi tarpeen kun tehdään täysin uusi asennus eikä käytetä Windowsin asetusten siirtoa koneelta toiselle.

Vanhassa ja uudessa koneessa (kiintolevyllä) kuvien pitää sijaita samanlaisessa kansiorakenteessa. Kuvakansioissa olevien piilotettujen picasa.ini –tiedostojen pitää olla myös kopioituneena (normaalista näin tapahtuu).

  • Kansion asetuksissa pitää piilotettujen tiedostojen ja kansioiden olla asetettu näkyviin. Ohje Microsoftin sivulta tähän.
  • Mene seuraavaan kansioon vanhalla Vista koneella "C:\Users\Username\AppData\Local\Google\Picasa2\db3" tai jos käytössä XP niin “C:\Documents and Settings\Username\Local Settings\Application Data\Google\Picasa2\db3”.
  • Kopioi db3-kansion sisältö leikepöydälle (Ctrl A, Ctrl C)
  • Mene uuden Windows 7 koneen hakemistoon "C:\Users\Username\AppData\Local\Google\Picasa2\db3"  ja liitä leikepöydän sisältö sinne (Ctrl V)

Picasa2-kansio on Picasan tietokanta. Se sisältää tiedot kuvien editoinnista ja henkilötunnisteet. Picasa2Albums –kansio sisältää tiedot Picasaan luoduista albumeista, joten jos haluat ne siirretyksi uudelle koneelle pitää senkin sisältö kopioida.